1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Göncay Plastik çatısına GES kurduracak

Göncay Plastik çatısına GES kurduracak

Plastik ambalaj tedarikçisi Gönçay Plastik, elektriğini güneşten karşılamak amacıyla çatısına güneş enerjisi santrali kurdurmak üzere Orge Enerji ile anlaştı.

Göncay Plastik çatısına GES kurduracak

Enerji Günlüğü - İstanbul’da plastik ambalaj üretimi üzerine faaliyet gösteren Gönçay Plastik, elektriğini yenilenebilir enerjiden karşılayacak. Şirket bu sebeple çatı tipi GES kurdurmak için Orge Enerji’yle iş birliği yaptı.

İstanbul merkezli plastik ve kağıt ambalaj tedarikçisi Göncay Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ elektriğini güneş enerjisinden karşılamak üzere Orge Enerji Elektrik Taahhüt AŞ ile anlaştı. Göncay Plastik’in İstanbul ilinde inşa edilecek çatı güneş enerji santrali (GES) projesinin anahtar teslim kurulum işlerine yönelik olarak Orge Enerji’nin verdiği 1.335.281 dolar+KDV tutarındaki teklif şirket tarafından kabul edildi.

İki şirket arasında sözleşme görüşmelerinin başlandığı daha önce kamuya duyurulmuştu. Bahsi geçen sözleşmeye ilişkin imza sürecinin tamamlandığı bildirildi. Ayrıca projenin 120 günlük sürede bitirilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler