1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gönen HES Alarko’nun

Gönen HES Alarko’nun

Enerji Günlüğü - Gönen Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının satış ihalesinde en yüksek teklif, 61 milyon 160 bin TL ile Altek Alarko’dan...

Gönen HES Alarko’nun

Enerji Günlüğü - Gönen Hidroelektrik Santrali ve taşınmazlarının satış ihalesinde en yüksek teklif, 61 milyon 160 bin TL ile Altek Alarko’dan geldi. 

Gönen hidroelektrik santraliyle bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi amacıyla açılan ihale 23 Mart 2018 tarihinde yapıldı. 12 şirketin ön yeterlilik ve teklif başvurusunda bulunduğu ihalede en yüksek teklif 61 milyon 160 bin TL ile Alarko Grubu şirketlerinden Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret AŞ’den geldi. İhaleye 12 istekli teklif sunmuştu. 

Yap İşlet Devret (YİD) kapsamında ENDA ve Yırcalı Grubu ortaklığı tarafından tamamlanarak 7 Mart 1998 tarihinde işletmeye alınan Gönen HES, yaklaşık 11 MW’lik kurulu güce sahip. Bugüne kadar Gönen HES Elektrik Üretim AŞ tarafından işletilen santral yılda 40 milyon  milyon kilovatsaatin üzerinde elektrik üretiyor. 

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler