1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Google, Hollanda veri merkezinde güneş elektriği kullanacak

Google, Hollanda veri merkezinde güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü – Google, Hollanda'nın en büyük güneş santralinde üretilen elektriğin tamamını satın alarak bölgedeki veri merkezinde kullanacak.Amerikan...

Google, Hollanda veri merkezinde güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü – Google, Hollanda'nın en büyük güneş santralinde üretilen elektriğin tamamını satın alarak bölgedeki veri merkezinde kullanacak.

Amerikan arama motoru Google, Hollanda'nın 30 MW'lık en büyük güneş enerjisi santralinde üretilen elektriği satın almak için Hollandalı elektrik tedarikçisi Eneco ile anlaşma imzaladı. Google güneş elektriğini Eemshaven şehrinde 2016 yılında kurulan veri merkezinde kullanacak. 

Bu yılın başından bu yana elektrik üretmekte olan Alman Wirsol şirketi tarafından kurulup işletilen Sunport Delfzijl Güneş Enerjisi Santrali'nin ürettiği elektriği 10 yıl boyunca Google satın alacak. 

60,000 çalışanıyla dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan internet arama motoru Google 2012 yılında başlattığı yenilenebilir enerji projesi ile elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı planlıyor. 

GOOGLE 2017'DE TAMAMEN YEŞİLLENECEK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler