1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Google`dan küçük güneş yatırımcısına büyük destek

Google`dan küçük güneş yatırımcısına büyük destek

Enerji Günlüğü - Google, yeni projesiProject Sunroof ile güneş enerjisini kişisel olarak kullanmak isteyen insanlara yol gösterecek.İnternet arama motoru...

Google`dan küçük güneş yatırımcısına büyük destek

Enerji Günlüğü - Google, yeni projesiProject Sunroof ile güneş enerjisini kişisel olarak kullanmak isteyen insanlara yol gösterecek.

İnternet arama motoru Google’ın yeni projesi Project Sunroof, yapıların güneş enerjisi potansiyelini ve güneş enerjisi paneli kurulması durumunda yıllık kaç para kar elde edileceğini gösterecek.

Güneş enerjisini kişisel olarak kullanmak isteyen insanlar evlerinin yeterince güneş ışığı alıp almadığını, güneş paneli kurulumunun kendisine sağlayacağı yıllık karı, kaliteli güneş panellerini nereden alabileceğiniGoogle Map üzerinden öğrenebilecek.

Şu an sadece Amerika’da bazı bölgelerde kullanılabilen Sunroof projesi ile Google Map’e girilerek, kendi binanızı bulmanız gerekiyor. Proje kapsamında binanın çatısına bir renk verilmiş oluyor. Renk sarıya ne kadar yakınsa, binanın güneş enerjisi alma potansiyeli o kadar fazla anlamına geliyor.

Projenin kısa süre içinde tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler