1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gouina HES, 4 Afrika ülkesine elektrik sağlayacak

Gouina HES, 4 Afrika ülkesine elektrik sağlayacak

Mali’de 140 MW kurulu gücündeki Gouina Hidroelektrik Santrali (HES) hizmete başladı. Santralin ürettiği elektrik Mali, Senegal, Gine ve Moritanya’ya sevkedilecek.

Gouina HES, 4 Afrika ülkesine elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü - 4 Batı Afrika ülkesi için elektrik üretecek olan 140 MW kurulu gücündeki Gouina Hidroelektrik Santrali (HES) elektrik üretimine başladı.

Senegal nehri üzerinde inşa edilen yeni bir hidroelektrik santrali, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Senegal Nehri Kalkınma Örgütü’nün (OMVS) Senegal nehrinin ekonomik olarak değerlendirilmesine dönük kurduğu santrallerin üçüncüsü olan Santralden Batı Afrika ülkeleri Mali, Senegal, Gine ve Moritanya yararlanacak. 

140 megavatlık (MW) bir kapasiteye sahip bulunan  Gouina Hidroelektrik Santrali (HES) bu dört Batı Afrika ülkesinin elektrik şebekesine, 280 kilometrelik bir iletim hattıyla bağlandı. Santral için yaklaşık 433 milyon euro yatırım yapıldı.

Gouina HES’in inşa çalışmaları Çinli şirket Sinohydro tarafından 2013 yılında başlatıldı. Ancak inşaat süreci Mali’deki bazı yerel çatışmalar yüzünden santralin tamamlanması gecikti. Bu nedenle iki yıl önce açılması planlanan santral ancak şimdi hizmete girebildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler