1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GQ Solar`dan enerji üretme kursu

GQ Solar`dan enerji üretme kursu

Enerji Günlüğü - Antalya'da da faaliyet gösteren GQ Solar Enerji firması, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir kurs başlattı. Firma, güneş enerjisi olarak...

GQ Solar`dan enerji üretme kursu

Enerji Günlüğü - Antalya'da da faaliyet gösteren GQ Solar Enerji firması, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir kurs başlattı. Firma, güneş enerjisi olarak bilinen solar enerji montörleri (takyapçı) yetiştirecek. Üç ay süren 500 saatlik teorik ve uygulamalı kurs sonunda, kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika alacak.

Özel Kariyer Meslek ve Dil Kursu Kurucu Genel Müdürü Ayşe Özkan,Türkiye'de geleceğin mesleğini başlattıklarını beliterek, enerji ihtiyacının günümüzde gittikçe arttığını vurgulayarak,"Artık evlerde her odada klima oluyor. Her evde iki televizyon bulunuyor. Bunun yanında insanlar iki veya daha fazla cep telefonu taşıyor. Yani enerji kullanımı gitgide artıyor. Dolayısıyla bu meslek geleceğin vazgeçilmezi olacak." dedi. Türkiye genelinde giderek yayılan bu teknoloji ile insanların artık kendi evinde elektrik üretebilecek hale geleceğini söyleyen Özkan, "Brezilya, Almanya ve Belçika gibi Türkiye'nin dışından da bu kursa başvurup gelenler var. Biz burada 'Güneşten elektrik nasıl üretilir?' sorusunun cevabının yanı sıra, montajı, bakımı ve onarımı hakkında da detaylı bir kurs veriyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler