1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco, Denizli’deki yardımcı GES’lerin sahalarını değiştirecek

Greeneco, Denizli’deki yardımcı GES’lerin sahalarını değiştirecek

Greeneco JES ve Greeneco JES-6 elektrik ihtiyacını azaltmak üzere kurulacak olan 10’ar MW’lık iki güneş enerjisi santralinin sahaları değiştirilecek.

Greeneco, Denizli’deki yardımcı GES’lerin sahalarını değiştirecek

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji, Denizli’deki Greeneco JES ve Greeneco JES-6 sahalarına kuracağı GES’lerin sahalarını değiştirecek.

Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Denizli İli, Sarayköy İlçesi ve Aydın İli, Buharkent İlçesi sınırları içerisinde EÜ/5843-22/03378 lisans numaralı Greeneco Jeotermal Enerji Santrali ile Denizli il sınırları içindeki EÜ/9437-2/04559 Lisans Numaralı Greeneco Jes-6 sahalarına yapılacak yardımcı güneş enerji santrallerinde saha değişikliği yapılacak. Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali Alan Değişikliği Projelerinin her birinin değeri 65, 7 milyon TL olarak hesaplanıyor.

GREENECO JES HİBRİT SANTRAL ALANI 3’E DÜŞÜRÜLECEK

25,6 MW kapasiteli Greeneco JES sahasında yapılması planlanan 9,99 MWe kurulu gücündeki güneş enerjisi santrali alanları mülkiyet sorunları nedeniyle değiştirilecek. GES için seçilen birinci alana ilave yapılması, ikinci alanın küçültülmesi ve dördüncü ve beşinci alanların iptal edilmesi planlanıyor. Her üç alan da Denizli il sınırları içinde bulunuyor.

Şirket, belirlenen üç alana ilave olarak uygulama aşamasında mülkiyet edinimde yaşanabilecek durumlara karşı 3 adet alternatif alan da belirledi. Alternatif olarak belirlenen birinci ve üçüncü sahalar Aydın il sınırları içinde bulunuyor.

GREENECO JES-6 HİBRİT SANTRALDE 3. ALAN İPTAL

 26 MW kapasiteli Greeneco Jeotermal Enerji Santrali-6 sahasına yapılacak olan 9,99 MWe kurulu gücündeki güneş enerjisi santrali alanları da mülkiyet sorunları nedeniyle değiştirilecek. Santral için belirlenen birinci alana ilave yapılması, ikinci alanın küçültülmesi ve ikinci alandan çıkarılan parselin alternatif üçüncü alan olarak belirlenmesi planlanıyor.

Şirket burada da GES-1, GES-2 ve GES-4 olmak üzere belirlediği üç alana ilave olarak uygulama aşamasında mülkiyet edinimde yaşanabilecek durumlara karşı 3 adet alternatif alan belirlemiş durumda. 

GES’LER İKİ JEOTERMAL SANTRALİN ELEKTRİK İHTİYACINI AZALTACAK

Kurulacak olan her iki Güneş Enerji Santralinin de  yılda 20 milyon Kwh enerji üretmesi bekleniyor. Üretilen elektrik, Greeneco Jeotermal Enerji Santrali ve Greeneco Jes-6’nın iç tüketimini karşılamak üzere iç ihtiyaç baralarına bağlantı yapılacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler