1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco`nun Denizli JES projesi ÇED sürecinde

Greeneco`nun Denizli JES projesi ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji tarafından Denizli'de yapılması planlanan 20 MW'lık Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.Çevresel...

Greeneco`nun Denizli JES projesi ÇED sürecinde

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji tarafından Denizli'de yapılması planlanan 20 MW'lık Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Denizli ili Sarayköy ilçesine bağlı Demirtaş ve Biyantokadı mevkiinde Greenoco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan 20 MW kurulu gücündeki Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili olarak ÇED Sürecinin başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Denizli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilecek.

TERMAL TURİZMİ BALTALIYOR KAYGISI

Greeneco Enerji'nin Sarayköy'de jeotermal saha ihalesini kazanmasının ardından bölgede 2 milyar dolarlık turizm yatırımı yapmaya hazırlanan yatırımcılar yatırımlarını durdurmuşlar ve yetkili mercilere "Santral turizmi baltalar" uyarısı yapmışlardı.

Greeneco Enerji Mart 2012 de Saray Holding ile Acarsan Holding'in %50 jv ile kuruldu. Şirket, MTA tarafından açılan 6 adet jeotermal alanın ihalesini kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler