1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Greenpeace`den Mersin`de nükleer karşıtı eylem

Greenpeace`den Mersin`de nükleer karşıtı eylem

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Mersin'in en yüksek binasına ‘Nükleer pahalıya patlar’ yazılı pankart astı.Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer...

Greenpeace`den Mersin`de nükleer karşıtı eylem

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Mersin'in en yüksek binasına ‘Nükleer pahalıya patlar’ yazılı pankart astı.

Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı bir eylem daha gerçekleştiren dünyaca ünlü gönüllü çevreci grubu Greenpeace, Mersin'de 177 metre yüksekliğindeki 56 katlı metropol binasına tırmanarak ‘Nükleer Pahalıya Patlar‘ yazılı ve ‘Nükleere Hayır‘ işaretli iki dev pankartı astı.

Greenpeace üyelerinin binanın 40’ıncı ve 46’ncı katlarına astıkları toplam büyüklüğü 220 metrekareyi bulan pankartlar yaklaşık 40 dakika asılı kaldıktan sonra yine aynı ekip tarafından indirilerek eylem sonlandırıldı.

GREENPEACE AVUKATINDAN ÇED RAPORU AÇIKLAMASI

Nükleer enerji santrallerinin sosyal ve ekonomik olarak bu topraklara zarar vereceğini söyleyen Greenpeace Avukatı Deniz Bayram, “Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından ÇED raporu onaylandı. ÇED raporu pek çok eksiklik ve yanlış bilgilendirmelerle dolu. Şeffaf olmayan bir süreçte yürütülen ÇED sürecinde yanlış bilgilere karşı yargı süreci başlattık” dedi.

Radyoaktif atıkların hala nasıl yönetileceği, bu atıkların taşınması, denizden geçişi, Boğazlar’dan geçişiyle ilgili hala pek çok sorunun belirsiz bir şekilde durduğunun altını çizen Bayram şunları söyledi: “Nükleer bir felaket olduğunda bunun sorumluluğunun kimin alacağını bilmiyoruz çünkü Türkiye’de böyle bir mevzuat yok. ÇED raporundaki eksiklikler mevcut durumda hiçbir şekilde düzeltilemez. Nükleer sevdasından vazgeçilmesini istiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler