1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Greenpeace`ten Akkuyu ÇED raporuna dava

Greenpeace`ten Akkuyu ÇED raporuna dava

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin 3 Aralık tarihinde onaylanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)...

Greenpeace`ten Akkuyu ÇED raporuna dava

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin 3 Aralık tarihinde onaylanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna karşı dava açtı.

Greenpeace, Mersin İdare Mahkemesi önünde bugün birbasın açıklaması düzenleyerek, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin 3 Aralık tarihinde onaylanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna karşı dava açtığını duyurdu. Davanın gerekçesi olarak, ÇED Raporu'nda atık konusuna dair yeterli bilginin bulunmaması ve herhangi bir kaza durumunda ekonomik ve sosyal sorumluluğu kimin alacağının belli olmaması gösterildi.

Okunan açıklamada, “Planlanan santralin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış olmasına rağmen halen eksikliklerle dolu. Son derece tehlikeli olan nükleer atıkların nasıl taşınacağı belirsiz ancak büyük ihtimalle İstanbul Boğazı’ndan geçerek İstanbul ve çevresini de tehlikeye sokacak” denildi.

Raporda, atık yönetiminin nasıl yapılacağının detaylandırılmadığı gibi, herhangi bir kaza durumunda sorumluluğu kimin alacağının da belli olmadığı vurgulanarak, “Türkiye, bu tehlikeli enerjiye mahkum olmak zorunda değil. Tüm dünyanın vazgeçtiği, kirli ve tehlikeli bir enerji olan nükleer yerine Türkiye gelecekteki tercihini enerji verimliliği teknolojilerinden ve yenilenebilir enerjiden yana kullanarak bu konuda liderlik edebilir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler