1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gül: Petrol, doğalgaz ve demiryolu hatları üzerinde çalışıyoruz

Gül: Petrol, doğalgaz ve demiryolu hatları üzerinde çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan ve Azerbaycan ile petrol doğalgaz ve demiryolu hatları üzerinde çalıştıklarını, şimdi de...

Gül: Petrol, doğalgaz ve demiryolu hatları üzerinde çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan ve Azerbaycan ile petrol doğalgaz ve demiryolu hatları üzerinde çalıştıklarını, şimdi de Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Trans Anadolu Dogalgaz hattı gibi stratejik öneme sahip projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında petrol, doğalgaz ve demiryolu hatları gibi projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek “Bütün bu projelerle Güney Kafkasya’da barış, istikrar ve refahı pekiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Bakanlar Faruk Çelik ve Lütfi Elvan’ın eşlik ettiği Gül’ün heyetine, Tiflis’te bulunduğu sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.

BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü zirveye katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, esasen üç ülkenin dış işleri bakanlarının bir araya gelerek yaptıkları toplantının cumhurbaşkanları düzeyine taşınarak yeni bir çerçeveye oturtulacağını söyledi. Gül, “Güney Kafkasya'daki bu iki ortağımız ile birlikte bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru hattı ile Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru hatları ile halklarımızın refahını artırmaya gayret ettik. Şimdi de Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Trans Anadolu Dogalgaz hattı gibi stratejik öneme sahip projeler üzerinde çalışıyoruz. Bütün bu projelerle Güney Kafkasya’da barış ve istikrar ve refahı pekiştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

AMAÇ ALTYAPI PROJELERİNDE PAYIMIZI ATTIRMAK

Ekonomik ve ticari işbirliğinin de görüşmelerin ortak noktası olacağını belirten Gül, bu kapsamda Tiflis’te iş adamlarının katılacağı forumda bir konuşma yapacağını da söyledi. Gül, “Maksadımız 1 buçuk milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimizin, bir milyar dolara yaklaşan Gürcistan’daki yatırımlarımızın ve firmalarımızın bu ülkedeki hidroelektrik santrali, otel ve toplu konut gibi altyapı projelerinden aldıkları payın artırılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler