1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güler Sabancı: Enerji borsası kurulmalı

Güler Sabancı: Enerji borsası kurulmalı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, elektrik alanında dağıtım ve üretim özelleştirmelerinin vakit kaybetmeden...

Güler Sabancı: Enerji borsası kurulmalı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, elektrik alanında dağıtım ve üretim özelleştirmelerinin vakit kaybetmeden tamamlanması ile geleceğe dönük fiyat sinyalleri oluşturabilecek bir borsanın (Enerji Borsası) kurulmasının önemli olduğunu söyledi. Sabancı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 11. yıldönümü dolayısıyla JW Marriott Otel’de düzenlenen etkinlikte, gelişmekte olan ekonomilerin enerji tüketiminin eksenini batıdan doğuya doğru kaydırdığını belirterek, bu süreçte enerji kaynakları bakımından da jeostratejik yansımaları olacak gelişmelerin yaşandığını belirtti.
Enerji üretim portföyünde fosil yakıtların payını azaltacak olan yenilenebilir enerji kaynaklarında, teknolojik gelişmelerin hızla devam ettiğine işaret eden Sabancı, enerji ihtiyacı için yatırımın, yatırıma erişim için de rekabetçi teknolojilerin önemini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler