1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜNDERMYM mesleki sınav yapma yetkisi aldı

GÜNDERMYM mesleki sınav yapma yetkisi aldı

GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi, Mesleki Yeterlilik Kurumundan, personel sertifikalandırma, sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetki belgesi aldı.

GÜNDERMYM mesleki sınav yapma yetkisi aldı

Enerji Günlüğü - GÜNDER Mesleki Yeterlilik Merkezi, Mesleki Yeterlilik Kurumundan, personel sertifikalandırma, sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetki belgesi aldı. 

Uluslararası Güneş Enerji Topluluğu Türkiye Bölümü Mesleki Yeterlilik Merkezi (GÜNDERMYM), Mesleki Yeterlilik Kurumundan personel sertifikalandırma, sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetki belgesi aldı. 

GÜNDERMYM, 2020 yılından bu yana GÜNDER’in koordinasyonu altında, güneş enerjisi sektöründeki nitelikli personel açığını azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumuna başvuruda bulunan GÜNDERMYM’nin başvurusu 01 Mart 2023 tarihinde onaylandı. 

Bundan böyle GÜNDERMYM, güneş enerjisi sektöründe mesleki yeterliliği ölçüp belgelendirebilen bir sınav merkezi olarak çalışabilecek. 

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNE NİTELİKLİ İSTİHDAM

GÜNDER, 01 Kasım 2020 tarihinden bu yana Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, GÜNDERMYM Projesini ve GÜNDER VOC Test Merkezleri Projesini yürütüyor. 

Projenin ana hedefleri; ulusal meslek standartlarının ve ulusal yeterliliklerin geliştirilmesini ve revizyonunu desteklemek, meslek standartları geliştirmek, mesleki bilgi ve beceri sınav ve belgelendirme merkezleri kurulmasını desteklemek olarak ifade ediliyor. 

Enerji dönüşüm sürecinde donanımlı ve nitelikli personel sayısının artmasını sağlayacak olan GÜNDERMYM, güneş enerjisi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyenlerin istihdamı için kurulum dahil olmak üzere, asgari standartların, ulusal ve uluslararası yeterliliklerin belirlenmesine katkı sunacak. 

2023 Nisan ayında sona erecek proje sürecinde, fotovoltaik güç sistemleri personeli (seviye 4-5) ve güneş-ısıl sistem personeli (seviye 4-5) mesleklerinde ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler, sektör uzmanlarının ve temsilcilerinin katıldığı çalıştaylarda görüşülerek güncellendi. 

SEMİNERLERE 500 KİŞİ KATILDI

Proje kapsamında Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun’da farkındalık oluşturma seminerleri düzenlendi. Ulusal Yeterlilik Sistemi hakkında bilgilerin verildiği, yenilenebilir enerji sistemleri, iklim değişikliği, nitelikli işgücü, kadın istihdamı, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden politika ve uygulamalar, işgücü çeşitliliği ve proje işleyiş süreci konularına yer verilen seminerlerden, 500’ün üzerinde sektör takipçisi katılımcı yararlandı. 

Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü içinde kurulan GÜNDERMYM Sınav Merkezi, Mayıs 2023 itibarıyla fotovoltaik ve güneş ısıl sistemleri için sınavlar yapmaya başlayacak. Merkez, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından da akredite edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler