1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş 35 yıl içinde en yaygın enerji kaynağı olacak

Güneş 35 yıl içinde en yaygın enerji kaynağı olacak

Teknolojinin gelişimiyle paralel maliyetlerin azalması nedeniyle güneş enerjisinin önümüzdeki 35 yıl içinde dünyada en yaygın kullanılan enerji türü olacağı kaydedildi.

Güneş 35 yıl içinde en yaygın enerji kaynağı olacak

Enerji Günlüğü - Teknolojinin gelişimiyle paralel maliyetlerin azalması nedeniyle güneş enerjisinin önümüzdeki 35 yıl içinde dünyada en yaygın kullanılan enerji türü olacağı kaydedildi.

YEVDES kapsamında desteklenen AR-GE Projelerini yürüten akademisyenler Avrupa'nın önde gelen AR-GE merkezlerinden uzmanlarla çevrimiçi ortamda buluştu. 

Avrupa’nın en büyük uygulamalı bilimler araştırma ve geliştirme organizasyonu ve YEVDES Projesi’nin kapasite sağlayıcısı Fraunhofer Sistem ve Yenilik Araştırmaları Enstitüsü’nden (ISI) Prof. Thomas Schlegl toplantıda gerçekleştirdiği sunumunda, geçtiğimiz birkaç yılda fotovoltaik güneş hücrelerinin fiyatlarında kayda değer bir düşüş izlendiğine dikkat çekti. Schlegl, güneş enerjisinin önümüzdeki 35 yıl içinde dünyada en yaygın kullanılan enerji türü olacağına dair öngörüleri paylaştı. 

YEVDES Projesi ile belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilenebilir enerji üretiminin artırılması, Türkiye’de daha az enerji-yoğun ve sürdürülebilir bir kamu sektörünün oluşturulması için önem taşımakta. Bunun yanı sıra, belediyelerde ve üniversitelerde yeşil enerji yatırımlarının artması, kamuda genel olarak kolaylaştırıcı bir kilit unsur olacak ve yenilebilir enerji ve enerji verimliliği konularında farkındalığı artıracaktır. Teknik destek hizmeti Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan proje yaklaşık 4.5 milyon avro bütçe ve 30 ay süre ile uygulanmakta.

Önceki ve Sonraki Haberler