1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Güneş enerjisi 2014`te sürdürülebilirliği garantileyecek

Güneş enerjisi 2014`te sürdürülebilirliği garantileyecek

Enerji Günlüğü - Deutsche Bank tarafından yapılan araştırmada, güneş elektriğinin teşvik ihtiyacının 2014′te kalkacağı öngörüldü. Kuruluşun...

Güneş enerjisi 2014`te sürdürülebilirliği garantileyecek

Enerji Günlüğü - Deutsche Bank tarafından yapılan araştırmada, güneş elektriğinin teşvik ihtiyacının 2014′te kalkacağı öngörüldü. Kuruluşun analizinde halihazırda Hindistan ve İtalya gibi ülkelerde güneş elektriğinin şebeke fiyatları ile rekabet edebildiği ifade edilirken 2014′te ise bu durumun Asya ve Avrupa ülkelerinde de yoğun olarak görüleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre Hindistan’da güneş enerjisi ihalelerinde oluşan aşırı rekabet, fiyatların kilovat-saat başına 12 sent’e kadar düşmesine neden olurken, ülkenin büyük şirketleri kendi tüketimleri için ise büyük ölçekli yatırımlar planlıyor. Ayrıca Güney İtalya’da teşviksiz güneş enerjisi yatırımı hazırlıkları yapıldığı bilgisi verilirken, halihazırda ülkedeki birçok küçük ölçekli ticari işletmenin elektrik ihtiyacını yüzde 50 oranında güneş enerjisinden sağlayabildiği belirtildi.

Alman finans kuruluşuna göre 2013 yılında güneş paneli talebi küresel ölçekte bir önceki yıla göre yüzde 20′lik büyüme göstererek 30 GW seviyesine ulaşacak. Çin’in 10 GW’a ulaşabilecek talep ile lideri olacağı pazarda, ABD, Almanya, İngiltere ve İtalya’da ilk beşte yer alan ülkeler olacak. Deutsche Bank geçen yılın Ocak ayında New York ofisinin bulunduğu 50 katlık binanın tepesinde 122.4 kW gücünde fotovoltaik sistem kurulumu gerçekleşmişti. Bankadan yapılan açıklamada bu kurulumun Manhattan’daki en büyük kurulum olduğu açıklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler