1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisi mahsuplaşmayla cazibe kazandı

Güneş enerjisi mahsuplaşmayla cazibe kazandı

CW Enerji Proje Geliştirme Müdürü Şaduman Uysal, güneş enerjisi ile elektrik üretmenin, mahsuplaşma uygulamasıyla önemli cazibe kazandığını kaydetti. 

Güneş enerjisi mahsuplaşmayla cazibe kazandı

Enerji Günlüğü - CW Enerji Proje Geliştirme Müdürü Şaduman Uysal, güneş enerjisi ile elektrik üretmenin, mahsuplaşma uygulamasıyla önemli cazibe kazandığını kaydetti. 

CW Enerji Proje Geliştirme Müdürü Şaduman Uysal, Antalya Enerex Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı kapsamında düzenlenen Enerex Antalya OSB Oturumu’nda yaptığı konuşmada, mahsuplaşma sayesinde güneş enerjisiyle elektrik üretmenin ilgi görmeye başladığını kaydetti ve herkesi güneş enerjisi kullanmaya davet etti. 

Şaduman Uysal şunları söyledi, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve onun akabinde revize edilen yönetmelik bize dedi ki; ‘Üretin, fazlasını 10 yıl süre boyunca senden satın alırım’. Bu güzel bir haber çünkü önceden ürettiğimiz enerjiyi satmamız mümkün değildi. Bir sürpriz daha geldi; mahsuplaşma. Çift yönlü elektrik sayacımız bir ay boyunca ürettiğimiz ve tükettiğimiz enerjiyi ölçecek, ay sonunda kim daha fazla enerji verdiyse, diğer tarafa fatura edecek. Bu fatura etmenin karşılığında da eğer ben daha fazla tükettiysem, normal bedelinden dağıtım şirketine fatura ediyorum. Eğer ben daha fazla ürettiysem de dağıtım şirketi bana vergiler hariç bunun ödemesini yapıyor. Bu sektöre önemli bir hareket getirdi. Beş altı yıl önce olsa çok cazip gelmeyebilirdi; ama artık bu bir ihtiyaç, bugün değilse yarın yaptırmak zorundayız ve birkaç sene içinde kendini amorti ediyor. Herkesi güneş enerjisi kullanmaya davet ediyoruz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler