1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş ihalesinde bir rekor düşük teklif daha

Güneş ihalesinde bir rekor düşük teklif daha

Enerji Günlüğü - Abu Dabi'de düzenlenen 350 MW'lık güneş enerjisi santralleri ihalesinde kilovatsaat başına 2.42 Dolar/cent ile rekor düşük fiyat önerisi...

Güneş ihalesinde bir rekor düşük teklif daha

Enerji Günlüğü - Abu Dabi'de düzenlenen 350 MW'lık güneş enerjisi santralleri ihalesinde kilovatsaat başına 2.42 Dolar/cent ile rekor düşük fiyat önerisi geldi. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de kurulacak olan güneş santralleri için düzenlenen ihalede rekor düşük teklif geldi. Abu Dabi Su ve Elektrik İdaresi'nin düzenlediği 350 MW'lık ihaleye altı teklif sunuldu. Sunulan teklifler içinde kilovatsaat başına 2.42 Dolar/cent teklif ile en düşük teklif bir Asya Konsorsiyumu tarafından verildi. 

İhalede ikinci en düşük teklif ise kilovatsaat başına 2.53 Dolar/cent olarak verildi. İdare yapacağı değerlendirme sonrasında ihaleyi kime vereceğini kararlaştıracak.

Güneş elektriği satış fiyatı anlamında bir önceki rekor Ağustos ayında Şili'de gerçekleşen ihalede 2.91 dolar/cent ile kırılmıştı. Şili'den önce de Dubai'de 2.99 dolar/cent ile ilk defa 3 cent'in altında bir teklif alınmıştı.

GÜNEŞ ELEKTRİĞİNE REKOR DÜŞÜK FİYAT ŞİLİ'DEN 

DUBAİ'DE GÜNEŞ ELEKTRİĞİ 3 CENT'İN ALTINDA!

Önceki ve Sonraki Haberler