1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş paneli üreticisi CW Enerji halka açılıyor

Güneş paneli üreticisi CW Enerji halka açılıyor

Türkiye güneş enerjisi şirketlerinden CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ halka arz edilecek. Şirketin sermayesi halka arz yoluyla 18 milyon 750 bin TL arttırılarak 123 milyon 750 bin TL’ye çıkarılacak.

Güneş paneli üreticisi CW Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - CW Enerji halka açılıyor. Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda 26-27-28 Nisan tarihlerinde 108,60 TL fiyattan talep toplanacak.

Türkiye güneş paneli üreticilerinden CW Enerji halka açılıyor. 2010 yılında Antalya’da kurulan CW Enerji’nin halka arzında 26-27-28 Nisan tarihlerinde 108,60 TL fiyattan talep toplanacak. 

Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest liderliğinde, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda, şirketin çıkarılmış sermayesi 105 milyon TL’den 123 milyon 750 bin TL’ye yükselecek. Artırılacak 18 milyon 750 bin TL’lik nominal değerli pay halka arz edilecek. Halka arzda 6 milyon 250 bin TL’lik de ortak satışı gerçekleştirilecek. 

Halka arz sonrası CW Enerji’nin sermayesinin yüzde 20,20’si Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Halka arzda 5 milyon TL’lik ek satış hakkının da kullanılması durumunda halka açıklık oranı yüzde 24,24 olacak.

GELİR YATIRIM VE MODERNİZASYONDA KULLANILACAK

Halka arz büyüklüğünün ek satışla birlikte yaklaşık 3,3 milyar TL olması beklenirken, sermaye artışından elde edilecek 2 milyar liralık gelir, başta işletme sermayesinin güçlendirilmesi olmak üzere yatırım ve modernizasyon harcamaları, lisanslı veya lisanssız işletmede olan GES santral alımları ile şirketin kendi tüketimine yönelik çatı ve arazi GES santralleri için kullanılacak. Ortak satışından elde edilecek gelirin büyük bölümü ihtiyaç olması halinde 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılacak.

Halka arza sadece Bireysel Yatırımcı ve Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ortak olabilecek. Bireysel Yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ise talepleri için sadece Konsorsiyum Liderleri olan Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest’e başvuruda bulunabilecekler.

“YATIRIMCILARA KAPILARIMIZI AÇIYORUZ”

Halka arz ile ilgili detayların paylaşıldığı basın toplantısında konuşan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, doğal, yenilenebilir ve sınırsız bir enerji kaynağı olan güneşin, dünyanın geleceği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Sarvan, “Sürdürülebilir ve temiz bir enerji kaynağı olarak güneş, dünyamızın geleceği için büyük bir potansiyele sahip. Buradan yola çıkarak özellikle çevre bilinci yüksek ve gezegenimizin geleceği için sorumluluk alan yatırımcıların ilgisini önemsiyoruz. CW Enerji olarak 13 yılda Türkiye’de çok önemli işlere imza attık. Önümüzdeki yıllarda da birlikte büyüyeceğimiz ve bizimle beraber gezegenimizin geleceği için faydalı işler yapacak yatırımcılara kapılarımızı açıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak adına yürüttüğümüz çalışmalar bize ortak olacak yatırımcılarımızın da desteği ile daha da anlam kazacak” diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler