1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş paneline ithalat engeli Ürdün ile delindi

Güneş paneline ithalat engeli Ürdün ile delindi

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, güneş panellerine yönelik İthalatta Gözetim Uygulaması’nın Ürdün için geçerli olmadığını...

Güneş paneline ithalat engeli Ürdün ile delindi

Enerji Günlüğü - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, güneş panellerine yönelik İthalatta Gözetim Uygulaması’nın Ürdün için geçerli olmadığını bildirdi. 

Türkiye’de sayıları 30’a yaklaşan güneş paneli üreticilerinden bazılarının başvurusu üzerine 12 Mayıs 2017 tarihinde başlatılan “İthalatta Gözetim Uygulaması” delindi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından ilgili birimlere gönderilen bir yazıda Ürdün menşeili 8541.40.90.00.14 GTİP'li güneş paneli ithalatında gözetim belgesi aranmaması gerektiği belirtilerek “Bilgi ve buna göre gereğini rica ederim” ifadesine yer verildi. 

STA ASKIYA ALINMASIN DİYE… 

Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgilere göre, söz konusu gözetim uygulamasının delinmesinin arkasında, Ürdün ile devam eden Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakereleri yatıyor. Müzakereler sırasında Ürdün tarafı söz konusu gözetim uygulamasını gündeme getirdi. Bunun üzerine, STA’nın askıya alınması ihtimali ortaya çıktı. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler