1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. “Güneş panelleri işletmeleri rahatlatacak”

“Güneş panelleri işletmeleri rahatlatacak”

Enerji Günlüğü - IBC SOLAR Türkiye’nin Genel Müdürü Hayri Bali, işletmelerin çatılarına kuracakları güneş enerjisi sistemleriyle iç tüketim...

“Güneş panelleri işletmeleri rahatlatacak”

Enerji Günlüğü - IBC SOLAR Türkiye’nin Genel Müdürü Hayri Bali, işletmelerin çatılarına kuracakları güneş enerjisi sistemleriyle iç tüketim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri gibi 20 yıl boyunca düşük fiyat garantisi elde edeceklerini belirtti.

Hayri Bali, güneş enerjisinden 1 kilovat/saat (kWh) elektrik üretiminin maliyetinin 7 Euro Cent olduğunu söyleyerek, “Önümüzdeki 20 yıl boyunca elektrik fiyatlarının her yıl ortalama %7,5 oranında artacağı öngörülürse, bir fotovoltaik sistem ile kendi elektriğinizi üretmenin ne kadar karlı bir yatırım olduğu ortada” sözleriyle işletmeleri doğru yatırım yapmaya davet etti.

EKONOMİK GÜÇ İÇİN GES

Dağıtım şirketinden satın alınan en pahalı elektriğin birim fiyatı, gün içindeki mesai saatlerine, yani ticari işletmelerin en yoğun şekilde elektrik kullandıkları saatlere endeksleniyor. Güneş Enerjisi Sistemlerinin avantajı da işte bu noktada ortaya çıkıyor; zira gün boyu güneş gökyüzünde ışıldarken sistem elektrik üretiyor ve daha da önemlisi ürettiği elektriğin çok büyük bir bölümünü anında ve yerinde kullanma imkanı sağlıyor. IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali, “Her sanayi kolunun özgün tüketim yük profilini çıkartabilecek ve kesin verilerle iç tüketim oranlarını hesaplayabilecek mühendislik donanımına sahibiz, bu veriler için bizimle irtibata geçmeleri yeterli, biz net rakamlarla konuşuyoruz” diyerek fotovoltaik sistemlere yatırımın işletmelere faydasının altını çizdi.

ANAHTAR TESLİM PROJE

Hayri Bali, IBC SOLAR’ın ticari işletmelerin ihtiyaç ve gerekliliklerini kavrayabildiklerini belirterek, “Bu ihtiyaçlar ve gereklilikler ışığında IBC SOLAR uzman kadroları olarak, teknik ve mevzuat danışmanlığından ihtiyaca yönelik özel proje tasarımları ve yüksek kalite standartlarına sahip anahtar teslim sistem kurulumlarına kadar güvenilir ve rekabetçi komple çözümler sunuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler