1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş santrali lisans başvuruları başladı

Güneş santrali lisans başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yapmak isteyenlerin lisans başvuruları bugün başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu...

Güneş santrali lisans başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yapmak isteyenlerin lisans başvuruları bugün başladı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) güneş enerjisi santrali lisans başvurularını bugün almaya başladı. Başvurular 14 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek.

EPDK toplam 600 MW'lik kurulu güce kadar lisans verecek. Aynı yer için birden fazla başuru olması halinde istekliler arasında yarışma ihalesi düzenlenecek.

Tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri, sulu tarım yapılan alanlar, çevre arazilerdeki tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanlar için güneş enerjisine dayalı üretim lisansı başvurusu kabul edilmeyecek.

Lisanslamadaki sınırlamalardan bir diğeri de birim MW kurulu güç başına kullanılacak arazi büyüklüğüyle ilgili. Her bir MW'lik proje için en fazla 20 dönümlük santral sahası öngörülebilecek.

EPDK, birim yatay yüzeye gelen yıllık toplam güneş radyasyonu alt sınır değerini sağlamayan lisans başvuruları da kabul edilmeyecek. 

İŞTE GÜNEŞ LİSANSI İÇİN İSTENEN BİLGİ VE BELGELER


MEHMET KARA YAZDI:

GÜNEŞTEN KENDİ ELEKTRİĞİNİZİ ÜRETME REHBERİ (OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Önceki ve Sonraki Haberler