1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş santraline insansız güvenlik

Güneş santraline insansız güvenlik

Enerji Günlüğü - Securitas Türkiye, 18 güneş santraline insansız güvenlik hizmeti sunmaya başladı. Securitas Türkiye Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, güvenlik...

Güneş santraline insansız güvenlik

Enerji Günlüğü - Securitas Türkiye, 18 güneş santraline insansız güvenlik hizmeti sunmaya başladı. Securitas Türkiye Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, güvenlik giderlerini yüzde 40'a varan oranlarda düşürdüklerini söyledi.  

Securitas Türkiye Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, Türkiye’de enerji sektöründe yaşanan hızlı büyümeyle bu alandaki güvenlik hizmeti talebinin arttığını söyledi. Securitas olarak işin içine teknolojiyi sokup maliyetleri aşağıya çekerek riski minimize eden modeller kurguladıklarını anlatan Akalın “Aynı işi 60 kişi yerine 15 kişiyle yapıyoruz. Müşteri 60 kişilik güvenlik hizmetine 100 birim vereceğine, 15 kişiye 20 birim ödüyor. Bugüne kadar 3 bin MW’lik rügzar santralinin kurulum aşamasında güvenlik hizmeti verdik” dedi.  

GES’LERE ELEMANSIZ HİZMET

Güneş enerji santrallerinin yayılmaya başlamasıyla çözümlerini bu alana da taşıdıklarını aktaran Anıl Akalın, “Evet, elemanlı güvenlik hizmetleri veriyoruz. Ama bugün itibariyle 18 güneş santralinde elemansız güvenlik hizmeti de sunmaya başladık. Halen 100 MW’ye yakın santralin güvenliğini bu şekilde sağlıyoruz” diye konuştu. Elemansız güvenlik için uzaktan görüntülü izleme altyapısına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Anıl Akalın şöyle konuştu: 

“Görüntü alabilen, alanı uzaktan kontrol edebileceğiniz sistem kurabileceğiniz, eğer bir ihlal olursa uyarı verebilecek bir sistem kuruyorsunuz. Yerinde müdahale için sahada 6 kişi tutuyorsunuz. 10 türbine harici alarm koydum. 50 kişi yerine 6 kişi alıp çalışabiliyorum. Zaten bu sayede bu kadar hizmeti sunabildik. Yüzde 40’lara varan tasarruf sağladığımız ve kaliteli profesyonel hizmet sunabildiğimiz için bunları yapabiliyoruz. Kaliteyi herkes ister ama sunamaz. Ekonomik, bütçeye uygun, riski düşük kurgu yapmış olduk.” 

İnsansız güvenlik hizmetinin IP kamera sistemi altyapısı gerektirdiğini kaydeden Anıl Akalın, dileyenlerin analog kamera sistemini dönüştürüp bu hizmeti almaya başlayabileceğini söyledi. Akalın, analog kamera sisteminin ise 6-7 aylık güvenlik hizmeti bedeli karşılığında IP kamera sistemine dönüştürülebileceğini anlattı. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler