1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş uçağı Solar Impulse, ABD maratonuna hazır

Güneş uçağı Solar Impulse, ABD maratonuna hazır

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisiyle çalışan ve geçtiğimiz yıl Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya kadar benzinsiz uçan Solar Impulse adlı uçak bu kez ABD'yi...

Güneş uçağı Solar Impulse, ABD maratonuna hazır

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisiyle çalışan ve geçtiğimiz yıl Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya kadar benzinsiz uçan Solar Impulse adlı uçak bu kez ABD'yi baştan başa geçecek. 

ABD maratonundan önce NASA'da son hazırlıkları yapılan benzinsiz uçağın, 12 bin güneş hücresinden sağlanan enerjiyle çalıştığı ve saatte 70 km. hıza ulaştığı belirtiliyor. Güneş enerjisiyle çalışan Solar İmpulse, maratona hazırlık amacıyla San Fransisco semalarında ve kentin simgesi olan Golden Gate köprüsü üzerinde tanıtım uçuşu gerçekleştirdi. Solar Impulse'nın ABD maratonu 1 Mayıs'ta başlayacak.

Geçen yıl güneş enerjisiyle çalışan uçaklarıyla, Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya kadar uçarak en uzun uçuş rekorunu kıran ekibin yeni hedefi ABD'yi boydan boya kat etmek.

64 metre kanat genişliğine sahip uçakta, 12 bin güneş hücresinden sağlanan enerjiyle çalışan 4 motor bulunuyor. Özel malzemesi sayesinde bir otomobil ağırlığındaki uçak saatte 70 kilometre hıza ulaşıyor. Solar Impulse'un gündüz biriktirdiği enerjiyle gece de uçabildiği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler