1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş yatırımcısı sık mevzuat değişiklinden tedirgin

Güneş yatırımcısı sık mevzuat değişiklinden tedirgin

Enerji Günlüğü (SolarTR 2016) -  Çok sık değişiklik yapılan mevzuat konusundaki istikrarsızlığın, güneş yatırımcısını en fazla tedirgin...

Güneş yatırımcısı sık mevzuat değişiklinden tedirgin

Enerji Günlüğü (SolarTR 2016) -  Çok sık değişiklik yapılan mevzuat konusundaki istikrarsızlığın, güneş yatırımcısını en fazla tedirgin eden konu olduğu ifade edildi.

SOLAR TR2016 Konferansı'nın ''Güneş Enerjisi yatırımlarında Fırsatlar ve Zorluklar'' konulu oturumunda firma yetkilileri en zorlandıkları konunun mevzuat değişikliklerinin çok sık gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti.

Sektörde 2.5 ayda bir yeni düzenlemeler yapıldığına işaret eden Halk Enerji’den Murat Gün, bu kadar fazla değişikliğin yapılıyor olmasının yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi. Ayrıca, yatırımcıların daha rekabetçi fiyatları baz alarak sektöre girmesini tavsiye eden Gün, ''13.3 dolar/sente bel bağlamadan ayakta duracak yatırımların yapılması gerek'' dedi. 

Gün, devletin özellikle enerji depolama konusunda farklı teşvik yöntemleri ile yatırımcılara destek olabileceğini kaydetti.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİNDEN ÇOK CİDDİ KEYFİMİZ KAÇTI

Yenilenebilir enerji danışmanlık ve taahhüt hizmetleri veren Enervis Firması Güneş Enerji Sistemleri Birim Yöneticisi Umut Gürsan da, benzer bir şekilde en büyük sıkıntılarının mevzuatta yaşadıkları değişiklikler olduğunu ifade etti. Gürsan, ''Çok ciddi keyfimiz kaçtı. 1 megavat sınırlaması ve güneş enerjisi santrallerinin devrinin zorlaştırılması majör bir değişiklik oldu'' dedi.

Son yıllarda güneş enerjisi sektörüne güçlü firmaların ilgisinin artmaya başladığını belirten Gürsan, yatırımcıların şu andaki fiyatları alıp alamayacağını bilmeden projelere dahil olduğunu, bunun beraberinde sürdürülebilirlik riski doğurduğunu söyledi. Gürsan, ''Mevzuatla ilgili olan istikrarsızlıklar bizi yatırım yapma konusunda son derece zorluyor'' diye konuştu.

İHRACAT ŞART

First Solar Genel Müdürü Evren Evcit, YEKA projesi ile ilgili olarak sadece Türkiye'yi öngörerek üretim üssü kurmanın doğru olmadığını, mutlak surette ihracat yapması gerektiğini belirtti. 

Fatma METİN - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler