1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Güneşle çalışan tekerlekli sandalye!

Güneşle çalışan tekerlekli sandalye!

Enerji Günlüğü - Bursa’lı engelli Alper Şirvan geçen yıl fikrini geliştirdiği ve Virginia Üniversitesi tarafından hayata geçirilen güneş...

Güneşle çalışan tekerlekli sandalye!

Enerji Günlüğü - Bursa’lı engelli Alper Şirvan geçen yıl fikrini geliştirdiği ve Virginia Üniversitesi tarafından hayata geçirilen güneş enerjisiyle çalışan tekerlekli sandalyesini teslim aldı.

Alper Şirvan geçen yıl Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) öncülüğünde düzenlenen “World CP Day” (Dünya Cerebral Palsy Günü) farkındalık kampanyasında “güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye” fikriyle en çok oyu almıştı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) nın,2 Ekim “Dünya Cerebral Palsy Günü” dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiği toplantıda, Alper Şirvan’a, Virginia Üniversitesi tarafından üretilen sandalyesi takdim edildi.

Dünya çapında yürütülen bir organizasyonda birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Şirvan, “Bu kampanyayı internetten tesadüfen gördüm. Bir hafta kampanyaya katıldıktan sonra Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın büyük desteğini aldım. Bu süreçte bana destek oldukları için TSÇV’ye tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin ise, "CP’lilerin hayatlarını kolaylaştıracak fikirleri www.tscv.org.tr web sitemizde toplayarak kampanyanın global sitesine yükledik. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 5 bin 803 kişinin katıldığı oylamayla, 472 fikir arasından Türkiye’den de bir proje fikri seçildi. En çok oylanan üç fikir arasında Türkiye’den Alper Şirvan’ın “güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye” fikri oldu. Şirvan’ın fikriyle Virginia Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye yapıldı. Bu sandalyeyi kendisine takdim etmekten sevinç duyuyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler