1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşli Sohbetler bugün saat 21.00’de canlı yayınlanacak

Güneşli Sohbetler bugün saat 21.00’de canlı yayınlanacak

Güneşli Sohbetler’in 4’üncü bölümünde konusunda uzman dört konuk, hibrit santraller ve güneş enerjisini masaya yatıracaklar.    

Güneşli Sohbetler bugün saat 21.00’de canlı yayınlanacak

Enerji Günlüğü - Güneşli Sohbetler’in 4’üncü bölümü bu akşam saat 21.00’de canlı olarak tüm sosyal medya platformlarında yayınlanacak. Programın bu bölümünün konusu ‘hibrit santraller ve güneş enerjisi’ olarak belirlendi.  

Güneşli Sohbetler’in 4’üncü bölümüne Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB Başkanı Ebru Arıcı, Kalehan Enerji Genel Müdürü Gültekin Keleş ve GTC Solar CEO'su Çiğdem Besen konuk olarak katılacaklar. Oturumun moderatörlüğünü Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni ve Dünya Gazetesi Enerji Editörü Mehmet Kara üstlenecek.  

Güneşli Sohbetler, Enerji Günlüğü'nün Facebook, Youtube, Twitch kanallarından saat 21.00'den itibaren canlı yayınlanacak.

KONUKLAR

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde lisans eğitimi alan Ebru Arıcı,  2000 yılında halen aktif olan De Planlama Şirketi’ni kurarak Şehir Plancısı olarak çalışma hayatına başladı. Arıcı, 2005 yılında rüzgar enerji santrali projeleri çalışmalarında yer almak üzere ARI-ES Enerji Şirketi’ni kurarak Türkiye yenilenebilir enerji sektörüne adım attı. Türkiye’de 6.000 MW’ın üzerinde rüzgar santrali projesinin inşaat öncesi dönem ve önlisans dönemi çalışmalarını yürütmüş olan Ebru Arıcı, yenilenebilir enerji ağırlıklı olmak üzere birçok projede çalışmalarına devam ediyor. Ebru Arıcı, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB’in de başkanlığını yapıyor. 

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Ufuk Şentürk, 1986 yılından 1997 yılına kadar Maliye Bakanlığı’nda çalıştı, ardından, bilgisayar toptan satışı ve mali müşavirlik hizmetlerinde bulundu. 2008 yılında Enerji Holding ile jeotermal enerji sektörüne adım atan Ufuk Şentürk, Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği JESDER’in  yönetim kurulu başkanlığına aktif olarak devam ediyor. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği eğitimi alan Gültekin Keleş, yüksek lisans derecesini de aynı okulda Su Kaynakları Ana Bilim Dalı’ndan aldı.  Keleş, pek çok baraj ve hidroelektrik santral projesinde mühendis, koordinatör ve proje müdürü olarak görev yaptı. Gültekin Keleş, 2015 yılından bu yana Özaltın İnşaat ve Cengiz İnşaat ortaklığı Kalehan Enerji’nin genel müdür koltuğunda oturuyor. 

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) Nükleer Mühendislik ve Siyasal Bilimler alanlarında çift anadal yaparak lisans eğitimi alan Çiğdem Besen, Türkiye’ye döndükten sonra konfeksiyon, tekstil sektöründe çalışmaya başladı. Besen, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarında sahip olduğu potansiyeli kullanmaya yönelik adımlar atmasıyla birlikte kendi uzmanlık alanı olan fizikle ilgili güneş teknolojilerine yatırım yapmaya başladı. 2013 yılında Adıyaman’da güneş teknolojileri için bir fabrika açan Çiğdem Besen, güneş panelleri üreten GTC’nin CEO’luk görevini yürütüyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler