1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşte 73 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Güneşte 73 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji Günlüğü - Tunçmatik şirketlerinden Powergie, Aktif Bank’tan, güneş enerjisi alanında Türkiye’nin en büyük kredisini aldı. 73 milyon dolarlık...

Güneşte 73 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji Günlüğü - Tunçmatik şirketlerinden Powergie, Aktif Bank’tan, güneş enerjisi alanında Türkiye’nin en büyük kredisini aldı. 73 milyon dolarlık yatırım projesi, 6 ay gibi kısa sürede elektrik üretmeye başlayacak. 

Türkiye’de güneş enerjisinde tek bir şirket çatısı altında bugüne kadarki en büyük yatırım kredisini alan Tunçmatik, Powergie markasıyla 73 milyon dolarlık yatırım projesini 6 ay içerisinde elektriğe dönüştürecek.

Kredi anlaşmasını Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer ile Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer imzaladı. 

Uşak, Kütahya, Muğla, Afyon, Karaman, Elazığ, Ankara ve Mersin’de kurulacak güneş santralleri ile yılda yaklaşık 123 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Bu rakam, yaklaşık 41 bin hanenin bir yıllık enerji kullanımına denk geliyor. 

Söz konusu güneş yatırımı yılda 58 milyon TL’lik ekonomik değer üretecek. Tunçmatik bu projesiyle yılda 63 bin ton karbon salınımını engellerken, 3 bin kişiye de geçici istihdam sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler