1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşte Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming ortaklığı

Güneşte Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming ortaklığı

Enerji Günlüğü - Erkanlı Grup ile Alman Sunfarming birlikte güneş enerjisi işine giriyor. Bu yıl 50 milyon TL'lik yatırım yapacak grup güneşten ilk...

Güneşte Erkanlı Grup ve Alman Sunfarming ortaklığı

Enerji Günlüğü - Erkanlı Grup ile Alman Sunfarming birlikte güneş enerjisi işine giriyor. Bu yıl 50 milyon TL'lik yatırım yapacak grup güneşten ilk elektriği Ekim'de üretecek.

Türkiye'de atık değerlendirme, gayrimenkul ve geri dönüşüm alanlarında faaliyet gösteren Erkanlı Grup, Alman solar firması Sunfarming ile stratejik ortaklık anlaşmasına imza attı. Anlaşmaya göre Alman sermayeli Sunfarming Eurasia AŞ ile Erkanlı Grup, Türkiye'de güneşe dayalı yatırımlar yapacak. Sunfarming-Erkanlı Grup birlikteliği, daha çok endüstriyel çatılara kurulum, sanayii şirketlerinin enerji tasarrufu sağlayabilmesi ve kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşacak.

2014'TE 50 MİLYON TL YATIRACAKLAR

Sunfarming-Erkanlı ikilisi, kurulacak güneş enerjisi tesislerinde 30 yıllık kullanım garantisi verecek. Stratejik ortaklık anlaşması çerçevesinde, Türk-Alman işbirliğiyle Türkiye'ye bu yıl 50 milyon TL’lik güneş enerjisi yatırımı yapılacak. Yatırımların yüzde 25 özkaynaklardan, yüzde 75'i krediyle karşılanacak.

ATIK VE ENERJİYE ENTEGRE ÇÖZÜM

Sunfarming-Erkanlı stratejik ortaklığı, Erkanlı Grubu'nun atık yönetimi ve geri kazanım hizmetleri sunduğu 500'e yakın büyük sanayi kuruluşuna da bu alanda yatırıma yönlendirecek. Erkanlı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı http://enerjigunlugu.net "Atık hizmeti verdiğimiz kuruluşlara, kendi enerjilerini üretmeleri için güneş enerjisine yatırım yapmaları için teklifler sunacağız" dedi.

ÖRNEK YATIRIM ERKANLI'NIN TESİSLERİNE

Sunfarming - Erkanlı işbirliğinin ilk meyvesi ise Erkanlı Grubu'nun Niğde, Konya ve Mersin'deki tesislerinde ortaya çıkacak. Erkanlı, bu yıl içinde 2 MWp’i aşan kurulu güce sahip güneş tesislerini kuracak. İki ay içinde inşasına başlanacak tesislerden ilk elektriğin Ekim ayında üretilmesi hedefleniyor.

10 MW'LİK GES YOLDA

Erkanlı Grup - Sunfarming işbirliği çerçevesinde ayrıca Türkiye’nin diğer güneşli bölgelerinde yine bu yıl içinde 10 MWp’i aşan Güneş Santrali (GES) yatırımları yapılması da planlanıyor. Sunfarming Eurasia da, kendi bünyesinde kalacak şekilde Türkiye'de 10 milyon TL’yi aşan güneş enerjisi yatırımı gerçekleştirecek.

PROJE FİNANSMANI ALMANYA'DAN

Sunfarming Eurasia Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balkan, Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının önünde mevzuat ve bürokrasi engeli kalmadığını, asıl engelin ise uygun finansman sağlanması olduğunu söyledi. Balkan, http://enerjigunlugu.net "Türkiye'deki bankalar aslında finansman sağlamak istiyor ama HES'te ve rüzgarda tecrübeli olsalar da güneş enerjisi yatırımları alanında tecrübeleri yok. Biz de Türkiye'deki yatırımcılara, AB fonlarından ve Alman bankalardan finansman sağlıyoruz" dedi.

TEKNOLOJİ SUNFARMING'TEN KURULUM ERKANLI'DAN

Türk-Alman solar işbirliğinde teknolojik çözüm Sunfarming Eurasia tarafından Almanya'da üretilen TÜV ve CE belgeli solar teçhizatı kullanılarak Sunfarming tarafından sağlanırken, kurulum kısımlarında Erkanlı Grup etkin rol üstlenecek.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler