1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşten Greenpeace`e nükleer desteği

Güneşten Greenpeace`e nükleer desteği

Enerji Günlüğü - SolarSuperState Association, AB'nin nükleer elektriğine fiyat alım garantisi teşviki sisteminin İngiltere, Macaristan ve Slovakya'da yenilenebilir...

Güneşten Greenpeace`e nükleer desteği

Enerji Günlüğü - SolarSuperState Association, AB'nin nükleer elektriğine fiyat alım garantisi teşviki sisteminin İngiltere, Macaristan ve Slovakya'da yenilenebilir enerjiyi geciktirdiği açıkladı.

Almanya merkezli güneş enerjisi birliği SolarSuperState Association, AB Komisyonu'nun İngiltere'de yapılması planlanan Hinkley Point C nükleer santrali için fiyat alım garantisi teşvikini onaylamasına karşı çıkan Greenpeace Energy'i destekledi.

SolarSuperState Association, Greenpeace Energy ve diğer 9 kuruluşun Avrupa Komisyonu'nun bu onayının iptali için açtığı davayı desteklediğini açıkladı. Birlik, dava karşısında AB'nin yanında müdahil olan Macaristan ve Slovakya'nın nükleer santralin açılacağı yıl olan 2023 yılından önce zaten yüzde yüz yenilenebilir enerji hedefine ulaşabileceğini ifade ediyor.

SolarSuperState Association ayrıca tüm devletler için beş yıl içinde tüm elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden sağlamalarını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler