1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Afrika elektrik şirketini kurtarmaya çalışıyor

Güney Afrika elektrik şirketini kurtarmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - Güney Afrika hükümeti, 30 milyar dolar sürdürülemez borcu bulunan ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom'a 3 yılda yaklaşık...

Güney Afrika elektrik şirketini kurtarmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - Güney Afrika hükümeti, 30 milyar dolar sürdürülemez borcu bulunan ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom'a 3 yılda yaklaşık 5 milyar dolar kurtarma yardımı yapacak.

Güney Afrika'nın elektrik ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını karşılayan kamu şirketi Eskom yaklaşık 419 milyar rand (30 milyar dolar) tutarındaki sürdürülemez borcu nedeniyle zor günler yaşıyor. 

Güney Afrika, ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom'a önümüzdeki üç yılda 69 milyar rand (yaklaşık 5 milyar dolar) kaynak sağlayacak, ancak Eskom'un talep ettiği şekilde 100 milyar rand (7,1 milyar dolar) büyüklüğündeki borç üstlenilmeyecek.

Güney Afrika Hazinesi, Eskom'a daha fazla finansal destek verilmesinin ülkenin ekonomik büyümesine ve elektrik tarifelerine bağlı olacağını belirtti.

ESKOM 3 PARÇAYA AYRILACAK

Güney Afrika Hazinesi'nin bugün açıkladığı bütçe planına göre, Eskom 3 parçaya ayrılacak. Enerji dağıtım bölümü varlıkları yeni bir bağlı ortaklığa transfer edilecek ve yatırım fonları bu şirkete sermaye sağlamaya davet edilecekler.

Açıklanan bütçe planında 2018-2019 mali yılı için bütçe açığı/GSYH tahmini yüzde 4,0'dan yüzde 4,2'ye, 2019-2020 için beklenti yüzde 4,2'den yüzde 4,5'e ve 2020-2021 için tahmin yüzde 4,2'den yüzde 4,3'e yükseldi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler