1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güney Afrika'da 80 MW'lık RES kuruldu

Güney Afrika'da 80 MW'lık RES kuruldu

Enerji Günlüğü - Güney Afrika'nın Northern Cape bölgesinde 35 türbin ile 80 MW'lık rüzgar çiftliği faaliyete geçti.Güney Afrika bulunan Northern Cape...

Güney Afrika'da 80 MW'lık RES kuruldu

Enerji Günlüğü - Güney Afrika'nın Northern Cape bölgesinde 35 türbin ile 80 MW'lık rüzgar çiftliği faaliyete geçti.

Güney Afrika bulunan Northern Cape bölgesindeki 35 türbinli ve 80 MW'lık rüzgar çiftliği 11 Temmuz'da faaliyete geçti. Faliyete geçen rüzgar çiftliği Eskom Şebekesine bağlandı.

69.000 EVE ELEKTRİK SAĞLANACAK

Tesisin tam kapasiteyle çalışarak yılda 304,800 MW enerji sağlaması bekleniyor. Bu sayede Güney Afrika'da 69.000 eve elektrik sağlanacak.

Umsobomvu Belediyesi'nin 10 km doğusunda yer alan Noupoort rüzgar çiftliği, 7500 hektarlık alana kuruldu. Rüzgar türbinlerinin yüksekliği ise 99 metre olarak belirtildi.

Lekela Power, the Noupoort Renewable Energy Trust, Thebe Investment Corporation, Old Mutual’s IDEAS Managed Fund, Futuregrowth Asset Management ve Genesis Eco-Energy firmalarının oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından geliştirilen rüzgar çiftliği, Lereko Metier Sustainable Capital ile de işbirliği içinde.

300 BİN TON KARBON EMİSYONU ÖNLENDİ

Konsorsiyum yapılacak rüzgar çiftliğinin geleneksel fosil yakıtlı enerji santrallerine göre çok daha çevreci olduğunun altını çizdi. Buna göre, Noupoort rüzgar çiftliği sayesinde yılda 300.000 tonluk karbon emisyonunun ortadan kalkacağı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler