1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım Boru Hattı 2015 sonu devrede

Güney Akım Boru Hattı 2015 sonu devrede

Enerji Günlüğü - Güney Akım Boru Hattı’ndan Avrupa’ya gaz akışı 2015 Aralık sonunda başlayabilir.Gazprom Başkanı Alexey Miller, Rusya Başbakanı...

Güney Akım Boru Hattı 2015 sonu devrede

Enerji Günlüğü - Güney Akım Boru Hattı’ndan Avrupa’ya gaz akışı 2015 Aralık sonunda başlayabilir.

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile bir araya geldiği toplantıda, Güney Akım Boru Hattı’ndan Avrupa’ya gaz akışının 2015 Aralık sonunda başlayabileceğini söyledi.

Miller, her şeyin planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek, Boru Hattı’nın karada yapılacak bölümünün inşa çalışmalarının Bulgaristan ve Sırbistan’da başladığını ifade etti.

86 MİLYAR M3 RUS GAZI UKRAYNA ÜZERİNDEN İLETİLDİ

Miller aynı zamanda geçen yıl Gazprom tarafından üretilen 487.5 milyar metreküp gazın 162 milyar metreküpünün Avrupa’ya ihraç edildiğini söyledi. Avrupa’ya ihraç edilen gazın 86 milyar metreküpünün Ukrayna üzerinden gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

ÇİN İLE 30 YILLIK ANLAŞMA

Miller Gazprom’un Mayıs ayında Çin ile 38 milyar metreküplük bir tedarik anlaşması imzalayacağını ve anlaşmanın süresinin de 30 yıl olacağını belirtti. Miller, “ Doğu Sırbistan’dan Çin’e doğalgaz akışı için Çinli ortaklarla anlaşma imzalanır imzalanmaz, acilen Avrupa’nın geleneksel gaz dağıtım kaynağı olan Doğu Sırbistan gaz tedariği için görüşmelere başlayacağız” dedi.

Miller, orta vadede Avrupa ile eş oranda gaz tedariğini Asya’ya yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler