1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım Bulgaristan için önemini koruyor

Güney Akım Bulgaristan için önemini koruyor

Enerji Günlüğü – Güney Akım projesi Bulgaristan için doğalgaz sağlamaktan ziyade iletim geliri nedeniyle daha önemli olacak.Bulgaristan Ekonomi ve Enerji...

Güney Akım Bulgaristan için önemini koruyor

Enerji Günlüğü – Güney Akım projesi Bulgaristan için doğalgaz sağlamaktan ziyade iletim geliri nedeniyle daha önemli olacak.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Vasil Shtonov, Bulgar Ulusal Televizyonundaki bir röportajında, Güney Akım’ın Bulgaristan için doğalgaz iletim ücreti açısından çok daha önemli olacağını söyledi.

Bulgar bakan, Güney Akım Boru Hattı ile Avrupa’ya her yıl 63 milyar metreküp doğalgaz pompalanacağını ve bunun sadece 1 milyar metreküpünün Bulgaristan’a dağıtılacağına dikkat çekerek, doğalgaz iletim fiyatının dağıtılan doğalgaz miktarından daha önemli olduğunu söyledi.

Shtonov, kış hazırlıklarının yapıldığını ve ülkenin tek doğalgaz deposu olan Chiren’deki tesisten doğalgaz pompalanmaya başlandığını belirterek, Maliye Bakanlığından bu tesisten fazladan doğalgaz akışında kullanılmak üzere ek bütçe istediklerini söyledi.

Öte yandan Bulgaristan Başbakan yardımcısı Ekaterina Zaharieva Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalardan dolayı kışın herhangi bir doğalgaz kesintisi olması durumunda Bulgaristan’ın aylık kaybının yaklaşık 200 milyon Avro olacağı konusunda uyardı.

Bulgaristan ihtiyaç duyması halinde mevcut boru hattı yoluyla Yunanistan’dan günde 3 milyon metreküp doğalgaz alabilecek.

Shtonov ve Zaharieva son dönemde Avrupa Komisyonu’naGüney Akım projesi AB yasaları ile uyumlu hale gelene kadar Bulgaristan’ın tüm yeni anlaşma ve ihaleleri durdurma sözü verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler