1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım canlanıyor mu?

Güney Akım canlanıyor mu?

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Rus doğal gazını Karadeniz'in altından Bulgaristan'a taşıyacak olan Güney Akım boru hattı projesini birkaç hafta içinde...

Güney Akım canlanıyor mu?

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Rus doğal gazını Karadeniz'in altından Bulgaristan'a taşıyacak olan Güney Akım boru hattı projesini birkaç hafta içinde yeniden başlatmaya hazırlandığı ifade edildi.

Bulgaristan’ın “Standart” gazetesinin Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un çevresine dayandırarak verdiği habere göre, Güney Akım projesi ile ilgili çalışmalar önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeniden başlatılabilir.

"Şimdi herkes Erdoğan mı iyi Boyko mu kötü görecek" başlıklı haber Bulgaristan Ulusal Televizyonu'na açıklama yapan hükümet yetkilileri tarafından ise yalanlandı. Rusya Enerji Bakanlığı da Güney Akım'ın hala askıya alınan bir proje olarak değerlendirildiği açıklamasını yaptı.

Güney Akım doğal gaz projesi 2012 yılında göndüme gelmiş, proje 2014 yılında durdurulmuş ve yerine Türkiye ile Türk Akımı Projesi'nin hayata geçirileceği açıklanmıştı. Ancak son yaşanan uçak düşürme gerginliğinden sonra bu proje de askıya alınmıştı.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler