1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım projesinin Macaristan ayağı başlayacak

Güney Akım projesinin Macaristan ayağı başlayacak

Enerji Günlüğü - Macaristan’da Güney Akım Boru Hattı yapım çalışmaları 2015 yılının Nisan ayında başlayacak.Gazprom Başkanı Alexey Miller Macaristan...

Güney Akım projesinin Macaristan ayağı başlayacak

Enerji Günlüğü - Macaristan’da Güney Akım Boru Hattı yapım çalışmaları 2015 yılının Nisan ayında başlayacak.

Gazprom Başkanı Alexey Miller Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Budapeşte’de yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Güney Akım Boru Hattının Macaristan ayağı yapım çalışmalarının 2015 yılının Nisan ayında başlayacağını duyurdu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban konuyla ilgili yaptığı açıklamada,Güney Akımı Macar topraklarında görmek istediklerini belirterek, boru hattının ülkelerinden geçmesinin, ülkelerini pas geçmesinden çok daha iyi olduğunu söyledi.

BORU HATTI MVM VE GAZPROM ORTAKLIĞIYLA YAPILACAK

Bölgedeki konumunu güçlendirmek için projeye büyük önem veren Macaristan, Gazprom işbirliği ile sıkı bir çalışma programı ile boru hattının yapımını kısa sürede bitirmek istiyor. Macar devlet Elektrik İşleri (MVM) ve Gazprom’un yarı yarıya ortak girişim ile gerçekleştirecekleri boru hattının uzunluğu 229 km olacak.

MACARİSTAN RUSYA İLE İLİŞKİLERİNİ SIKILAŞTIRIYOR

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın bugün sürmekte olan Rusya gezisi sırasında en önemli görüşme konusu enerji işbirliği. Görüşmelerin en önemli odak noktası Güney Akım projesi. Bunun yanında Macaristan’ın tek nükleer santralinin kapasitesini yükseltmek için Rusya’nın Macaristan’a 10 milyar dolar kredi vermesi bekleniyor.

Rusya ile böylesi ilişkiler geliştirmesi Macaristan ile AB arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oluyor.

NÜKLEER ENERJİDE MACARİSTAN RUSYA İŞBİRLİĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler