1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım’ın Avusturya ayağı 2017`de başlıyor

Güney Akım’ın Avusturya ayağı 2017`de başlıyor

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz'in altından geçirip Bulgaristan üzerinden Avrupa içlerine taşımak üzere geliştirilen Güney Akım projesinin...

Güney Akım’ın Avusturya ayağı 2017`de başlıyor

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz'in altından geçirip Bulgaristan üzerinden Avrupa içlerine taşımak üzere geliştirilen Güney Akım projesinin Avusturya ayağının inşaatına 2017 yılında başlanacağı bildirildi.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avusturya ziyaretinin bir parçası olarakGazprom Yönetim Kurulu Başkanı AlexeyMiller ve OMV Üst Yöneticisi Gerhard Roiss Güney Akım Avusturya şirketinin kurulması için bugün Viyana’da bir ortaklık anlaşmasına imza attılar.

Anlaşma tarafların Macaristan sınırından Baumgarten’a uzanacak olan yıllık 30-32 milyar metreküp kapasiteli Güney Akım doğalgaz boru hattının Avusturya kısmının inşası için işbirliği yapmasını öngörüyor.

İmzalanan anlaşmayla Avusturya’da doğalgaz boru hattı inşası için üzerinde mutabakat sağlanan nihai yatırım kararı alındı. Anlaşmanın yanı sıra 2014-2016 yılları için Eylem Planı da imzalandı.

Belge inşaat izinlerinin Aralık 2015’e dek alınmasını öngörüyor. Güney Akım boru hattının Avusturya aşamasının 2017 başında başlaması planlanıyor.

Alexey Miller imza töreninde, Güney Akım büyük enerji şirketleri tarafından desteklenen bir projedir. OMV ile imzalanan anlaşma Avrupa için yeni bir doğalgaz iletim ağı tesis etme vaadimize güç katmaktadır. Güney Akım Avrupa pazarlarına Rus doğalgazı tedariki noktasında ek güvenlik ve esneklik güvencesi getirecektir,” ifadelerini kullandı.

Gerhard Roiss ise, Bugünkü anlaşma yaklaşık 50 yıllık ortaklığımızı yeni bir seviyeye yükseltti. Gazprom ve OMV Güney Akım projesiyle,Avrupa’nın, özellikle de Avusturya’nın enerji tedarik güvenliğini teminat altına almaktadırlar. Bu anlaşma Baumgarten’ın temel Avrupa doğalgaz merkezi olarak üstlendiği rolünü de güçlendirmektedir,” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler