1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Akım`ın ilk ayağı için çelik boru alım sözleşmesi imzalandı

Güney Akım`ın ilk ayağı için çelik boru alım sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - South Stream Transport BV şirketi, Güney Akım Açık Deniz Boru Hattını oluşturacak dört hattın ilkinde kullanılacak 75.000'in üzerinde...

Güney Akım`ın ilk ayağı için çelik boru alım sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - South Stream Transport BV şirketi, Güney Akım Açık Deniz Boru Hattını oluşturacak dört hattın ilkinde kullanılacak 75.000'in üzerinde çelik borunun temini için üç boru üreticisiyle sözleşme imzaladı.

South Stream Transport BV şirketi, Güney Akım Açık Deniz Boru Hattını oluşturacak dört hattın ilkinde kullanılacak 75.000'in üzerinde çelik borunun temini için Alman Europipe, Rus OMK ve Rus Seversal’s Izhora Pipe Mill şirketleri ile bir milyar avro değerinde sözleşme imzaladı.

Europipe (Almanya) boruların %50'sini, OMK (Rusya)boruların %35'ini ve Seversal’s Izhora Pipe Mill (Rusya)boruların %15'ini temin edecek. Toplam bir milyar avro değerindeki sözleşmeler South Stream Transport B.V. şirketinin Amsterdam'daki merkezinde düzenlenen bir törenle imzalandı.

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı, 931 kilometre uzunluğunda, çapı 32 inç (yaklaşık 813 mm) ve et kalınlığı 39 milimetre olan çelik borulardan müteşekkil dört paralel boru hattından oluşacak. Sözleşme kapsamında projeyi oluşturan dört hattan ilki için her biri 12 metre uzunluğunda yaklaşık 75.000 çelik boru üretilecek. İkinci hat için halen devam eden ihale sürecinin bu yılın ilk çeyreğinde sonuçlandırılması hedefleniyor.

YÜKSEK KALİTELİ BORU TEMİNİ İÇİN REKABETE DAYALI İHALE SÜRECİ

2013 yılının Haziran ayında, South Stream Transport BV şirketi birinci hattın borularının temini için Avrupa ve Asyalı üreticilerin dahil olduğu bir ihale süreci başlattı. Potansiyel tedarikçiler arasında yer alabilmek için teknik kapasitelerini kanıtlamaları gereken ihale katılımcısı üreticiler, çok sayıda numune üretimini de içeren bir ön eleme sürecinden geçtiler.

South Stream Transport Ticari Direktörü Grégoire Richez, “İhaleye katılan her şirketin üretimini yerinde görerek numuneleri test ettik. Tekliflerin hepsi uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendirildi. Sonuç olarak, bir yandan yüksek kalite standartlarımızın karşılanacağı güvencesini alırken, diğer yandan rekabetçi fiyatlarla yeterli miktarda boru üretimi için sözleşme yapabilir durumdayız,” şeklinde konuştu.

Sözleşmenin kesinleşmesinin ardından üretim başlayacak. Borular Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki depolama alanlarına 2014 yılının yaz aylarında teslim edilmeye başlanacak. Boruların açık deniz boru hattında kullanıma uygun kalitede olduklarından emin olmak için her biri fabrikadan çıkmadan yüksek basınçlı su testinden geçirilecek.

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattının kara çıkışlarının inşası 2014 yılının yaz aylarında başlayacak. Boruların Karadeniz sahilinde teslim alınıp depolanmasının ardından, deniz kesiminin inşasına sonbaharda başlanacak. İlk boru hattının 2015 yılı sonunda işletmeye alınması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler