1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım’ın Sırbistan ayağı Ekim’de başlayacak

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı Ekim’de başlayacak

Enerji Günlüğü - Güney Akım doğalgaz boru hattının Sırbistan’daki bölümünün yapımına Ekim ayında başlanacak.Budapeşte’de düzenlenen, doğalgaz...

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı Ekim’de başlayacak

Enerji Günlüğü - Güney Akım doğalgaz boru hattının Sırbistan’daki bölümünün yapımına Ekim ayında başlanacak.

Budapeşte’de düzenlenen, doğalgaz piyasası ve Tuna bölgesi için fırsatlara ilişkin bir konferansta konuşan Gazprom’un Uluslararası Projeler Departmanı Başkanı Aleksandr Siromyatin, Güney Akım doğalgaz boru hattının Sırbistan’daki bölümünün yapımı izninin bu ay sonunda çıkacağını söyledi.

Siromyatin, bu iznin Bulgaristan’daki projenin AB tarafından kanunlara tam uyum sağlamadığı gerekçesiyle askıya alınmasına rağmen çıkacağını ve Sırbistan ayağı çalışmalarının Ekim ayında başlayacağını belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso, 5 Haziran’da Brüksel’de düzenlenen G7 zirvesinde, Bulgaristan’ın enerjide rekabet ve kamu alımları kurallarına uymadığı gerekçesiyle Bulgaristan hakkında ihlal prosedürü başlattıklarını açıklamıştı. Barroso, pürüzlerin giderilmemesi halinde projeye katılan diğer ülkeler hakkında da ihlal prosedürleri başlatılacağını söylemişti.

GAZPROM DA BİR AÇIKLAMA YAPTI

Rus enerji devi Gazprom tarafından Salı günü yapılan açıklamada da, Gazprom Başkanı Alexey Miller ile Sırbistan Başbakanı Milorad Dodik görüşmede tarafların Sırbistan’a doğalgaz tedariği koşulları ve temel kuralları konusunda bir anlaşma imzaladığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler