1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım’ın Sırbistan ayağı inşası başlıyor

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı inşası başlıyor

Enerji Günlüğü- Güney Akım Projesi’nin Sırbistan ayağının inşası 24 Kasım Pazar günü başlıyor.Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller’in...

Güney Akım’ın Sırbistan ayağı inşası başlıyor

Enerji Günlüğü- Güney Akım Projesi’nin Sırbistan ayağının inşası 24 Kasım Pazar günü başlıyor.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller’in Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç’i ziyareti ardından yapılan yazılı açıklamada, Miller ile Daçiç'in, Güney Akım Projesi'nin Sırbistan ayağının inşasına 24 Kasım Pazar günü başlanması konusunda anlaştıkları belirtildi.

SIRBİSTAN İNŞASI 1,7 MİLYAR EURO’YA MAL OLACAK

Projenin, Sırbistan'da son 30 yıldaki en büyük projelerinden bir tanesi olduğu, ağırlı olarak inşaat çalışmalarını Sırbistan firmaların üstleneceği boru hattı çalışmasının 1.7 milyar Euro’ya mal olacağı ifade edildi.

GÜNEY AKIM PROJESİ

Doğalgaz ihracat güzergahlarını çeşitlendirmeye çalışan Gazprom, Karadeniz'den Orta ve Güney Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak boru hattı inşa etmek üzere Güney Akım Projesi'ni başlatmış, proje için Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Avusturya ile hükümetlerarası anlaşmalar imzalamıştı. 

Güney Akım Projesi kapsamında ilk doğalgaz sevkiyatının 2015 yılı sonunda yapılması planlanıyor.

Sırbistan hükümeti ile Gazprom arasında ayrıca, yılda 5 milyar metreküp doğalgaz alımı konusunda geçen Mart ayında 8 yıllık anlaşma yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler