1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım`ın Slovenya ayağı da tamam

Güney Akım`ın Slovenya ayağı da tamam

Enerji Günlüğü - Rusya ve Slovenya Güney Akımın yatırım kararını imzaladı. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in bugün Slovenyalı mevkidaşı...

Güney Akım`ın Slovenya ayağı da tamam

Enerji Günlüğü - Rusya ve Slovenya Güney Akımın yatırım kararını imzaladı. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in bugün Slovenyalı mevkidaşı Yanez Yanşa ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller ve Slovenyalı Plinovodi şirketinin Genel Müdürü MaryanEberlints ile Genel Müdür Yardımcısı Sara İzernik ile bir araya gelerek Güney Akım gaz boru hattının Slovenya’dan geçecek kısmının yapımına ilişkin nihai yatırım kararını imzaladı.
Gazprom yönetimi ayrıca Slovenyalı Komita şirketiyle Güney Akım Telekom AG adlı ortaklığın kuruluş belgelerini de imzaladı.
Gazprom’un İtalyan, Alman ve Fransız ortaklarıyla birlikte başlattığı en iddialı projesi olan Güney Akım, Rusya’nınCubga limanından başlayıp Karadeniz’in altından Bulgaristan’ın Varna kentine kadar uzanacak ve Balkan yarımadasından iki kol üzerinden İtalya ve Avusturya’ya devam edecek. Yapımı 2015’te tamamlanması beklenen Güney Akım’ın yılda 63 milyar metreküp gaz taşıyacağı öngörülüyor. Projenin toplam tutarıysa 8,6 milyar Euro olarak hesaplanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler