1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Çin Denizi'de petrol anlaşmazlığı

Güney Çin Denizi'de petrol anlaşmazlığı

Enerji Günlüğü - Çin, Vietnam ile hak anlaşmazlığı yaşadığı Güney Çin Denizi'nde Repsol şirketi tarafından yapılan petrol arama çalışmalarının...

Güney Çin Denizi'de petrol anlaşmazlığı

Enerji Günlüğü - Çin, Vietnam ile hak anlaşmazlığı yaşadığı Güney Çin Denizi'nde Repsol şirketi tarafından yapılan petrol arama çalışmalarının durmasını istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Güney Çin Denizi'nin ihtilaflı bölgesinde Vietnam ile işbirliği halinde petrol kuyusu açan İspanyol enerji şirketi Repsol'ün çalışmalarını durdurmasını istedi. Şirket bu bölgede petrol arama çalışmalarına Haziran ayında başlamıştı. 

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Çin'in söz konusu denizde bulunan Spratly Adaları üzerinde egemenlik hakları bulunduğunu ve ilgili karasuları ve deniz tabanında Çin hukukunun geçerli olduğunu belirterek, "ilgilileri, söz konusu tek taraflı ihlali durdurmaya" çağırdı. 

Bu uyarı sonrasında Vietnam'ın ve Repsol'ün petrol arama çalışmalarını durdurduğu, ancak konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçındıkları bildiriliyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler