1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güney Kore 6 bin MW’lık yüzer RES kuracak

Güney Kore 6 bin MW’lık yüzer RES kuracak

Güney Kore, 2030 yılına kadar karasularındaki doğal gaz sahasına toplam 6 bin MW kapasiteli dünyanın en büyük yüzer denizüstü (offshore) rüzgar santralini kuracak. 

Güney Kore 6 bin MW’lık yüzer RES kuracak

Enerji Günlüğü - Güney Kore, 2030 yılına kadar karasularındaki doğal gaz sahasına toplam 6 bin MW kapasiteli dünyanın en büyük yüzer denizüstü (offshore) rüzgar santralini kuracak. 

Güney Kore, 2050 yılına kadar sıfır sera gazı emisyonu hedefine ulaşmak için önemli bir projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, 2030 yılına kadar ülkenin güneydoğusundaki sanayi merkezi Ulsan Şehri açıklarında devasa bir yüzer denizüstü (offshore) rüzgar santrali kompleksi projesini hayata geçireceklerini açıkladı. 

DOĞAL GAZ SAHASINA KURULACAK

Dünyanın en büyük yüzer denizüstü rüzgar santrali olacağı kaydedilen santral, ülke karasularındaki tek doğal gaz sahası üzerinde inşa edilecek. Doğal gaz sahasının 18 yıllık işletmenin ardından 2022 yılında kapanması planlanıyor. 32 milyar dolar kamu ve özel şirket yatırımıyla kurulacak olan santral tamamlandığında 6000 MW üretim kapasitesiyle 5,7 milyon haneye yetecek kadar enerji üretecek. Santral, 2030 yılına kadar Güney Kore’nin kurmayı planladığı denizüstü rüzgar enerjisi üretiminin yarısını oluşturacak. Rüzgar santrali, yılda 9,3 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler