1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Kore bazı petrol ve gaz varlıklarını satacak

Güney Kore bazı petrol ve gaz varlıklarını satacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore enerji ithalatında dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla petrol ve doğalgaz rezervlerini genişletmek için hız verdiği...

Güney Kore bazı petrol ve gaz varlıklarını satacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore enerji ithalatında dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla petrol ve doğalgaz rezervlerini genişletmek için hız verdiği yatırımlarını yeniden gözden geçiriyor. Bazı gaz ve petrol varlıkları satılacak. 

Güney Kore'deki sanayi ve hükümet kaynakları, Asya'nınen büyük dördüncü ekonomisinin enerji ithalatına bağımlı olduğuna dikkat çekerken, ülkenin 2008-2012 arasında petrol ve doğal gaz rezervlerini genişletmek için hızlı bir şekilde yatırım yaptığını hatırlattı. Güney Kore’nin düşük kârlılık nedeniyle özellikle son beş yılda  yurtdışında petrol ve doğal gaz sektöründe yapılan yatırımları, zararları dengeleyebilmek için, yeniden gözden geçirdiği belirtildi. Bu çerçevede, bazı petrol ve gaz varlıklarının satılacağı ifade ediliyor. 

GÜNEY KORE'NİN ENERJİ İTHALATI NE DURUMDA?

Güney Kore'nin en büyük enerji kaynağı petrol. Ülke kullandığı petrolün yaklaşık yüzde 75'ini Basra Körfezi'ndeki ülkelerden alıyor. Ülkenin ikinci büyük enerji kaynağı ise kömür. Kömürün çoğunu da Avustralya ve Endonezya'dan alıyor. Güney Kore'nin üçüncü büyük enerji kaynağı olan doğalgazın.yaklaşık yüzde 40'ı da Arap ülkelerinden ithal ediliyor.

GÜNEY KORE'NİN HAM PETROL REZERVİNDE ARTIŞ 

Öte yandan Güney Kore’nin ham petrol rezervleri beş yıl içinde yüzde17.4 arttı.Güney Kore ham petrol ve petrol ürünleri 2012 yılı sonu itibariyle 186.4 varil olarak gerçekleşti. 2007 yılı sonuna kıyasla, yüzde 32.5 milyon varil artış kaydedildi. Hükümetin, 2012 yılı sonu itibariyle benzin ve dizel gibi petrol ürünleri değeri 12.2 milyon varil, ham petrol rezervleri 77.7 milyon varil oldu. Özel sektör ise yıl sonunda, 41.9 milyon varil ham petrol ve 54.6 milyon varil petrol ürünleri elde etti.

Önceki ve Sonraki Haberler