1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Güney Kore bir nükleer reaktörünü kapattı

Güney Kore bir nükleer reaktörünü kapattı

Enerji Günlüğü - Nükleer elektrik üretiminde dünyada beşinci sırada yer alan Güney Kore, kontrol çubuğu arızası nedeniyle bir nükleer reaktörünü...

Güney Kore bir nükleer reaktörünü kapattı

Enerji Günlüğü - Nükleer elektrik üretiminde dünyada beşinci sırada yer alan Güney Kore, kontrol çubuğu arızası nedeniyle bir nükleer reaktörünü kapattı.

Güney Kore doğu sahilinde bulunan Gyeongsangbuk-do bölgesindekiHanul Nükleer Güç Santralindeki 950 MW kapasiteli 1 nolu reaktör kontrol çubuğundaki arıza nedeniyle kapatıldı. Güney Kore’de bulunan toplam 23 nükleer reaktörden kapalı olanların sayısı beşe çıkmış oldu.

Ülkede kapatılan beş reaktörden dördü planlanan bakım çalışmaları nedeniyle kapalı iken bir tanesi de 30 yılını doldurduğu için lisansını yenilemek üzere beklediği için kapalı bulunuyor.

Güney Kore devlet Hidro ve Nükleer enerji şirketi olan KHNP bir açıklama yaparak, kapatmanın tam nedenini araştırdıklarını ve reaktörün ne zaman çalışacağını bilmediklerini söyledi.

Elektrik ihtiyacının arttığı yaz aylarında bu kapatmanın enerji arzında çok sıkıntı yaratacağı düşünülse de yetkililer bu etkinin çok olmayacağı açıklamasını yaptılar.

Asya’nın dördüncü büyük ekonomiye sahip ülkesi Güney Kore’deki nükleer reaktörler ülkenin elektrik ihtiyacının üçte birini karşılıyor.

Güney Kore 2020 yılında kadar iki yeni nükleer santral daha yapmak için Ocak ayında 7 milyar dolarlık bir projeyi onayladı. Ancak 2011 yılındaki Fukuşima nükleer felaketi sonrasında 2030 yılına kadar toplam enerji ihtiyacının yüzde 41’ini nükleer santrallerden karşılama planını değiştirerek, 2035 yılında kadar enerji ihtiyacının yüzde 20’unu nükleer santrallerden karşılama hedefi koydu.

Önceki ve Sonraki Haberler