1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Kore elektrik üretiminde kömürün payını azaltıyor

Güney Kore elektrik üretiminde kömürün payını azaltıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kore, elektrik üretiminde kömür kullanımını azaltmak için ilk aşamada dört termik santralini doğal gaz çevrim santraline...

Güney Kore elektrik üretiminde kömürün payını azaltıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kore, elektrik üretiminde kömür kullanımını azaltmak için ilk aşamada dört termik santralini doğal gaz çevrim santraline dönüştürecek, yedi eski termik santrali de kapatacak.

Güney Kore’de çevresel kaygılardan dolayı kömürle çalışan elektrik santrallerinin bir kısmı doğal gaz çevrim santrallerine dönüştürülecek.

Güney Kore elektrik üretiminde kömürden doğal gaza geçiyor. Güney Kore Enerji, Çevre, Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Güney Kore’de çevresel kaygılardan dolayı kömürle çalışan elektrik santrallerinin bir kısmı doğal gaz çevrim santrallerine dönüştürülecek.

Açıklamada kömür ve dizel yakıtların, saldığı zararlı partiküller nedeniyle çevresel kirlilikte önemli bir sorumluluğu olduğunun altı çizilerek, söz konusu yakıtların kullanımını azaltmak için rakamsal hedeflerin olduğu bir yol haritasının belirlendiği ifade edildi. Bu kapsamda, ilk aşamada dört kömür santralinin doğal gaz çevrim santraline dönüştürülmesi, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren eski yedi santralin de kapatılması planlanıyor.

2.2 MİLYON DİZEL ARAÇ TRAFİKTEN ÇEKİLECEK

Açıklamada ayrıca, 2022’ye kadar 2,2 milyon dizel aracın da trafikten çekilmesinin planlandığı belirtildi. Dizel araçlarla ilgili olarak ise bilhassa 2005’den önce trafikte olan ve yüksek partikül salınımına neden olan araçları trafikten çekecek bir plan üzerinde çalışıldığı vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler