1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Kore’ye İran petrolü taşıyan gemi 4 gündür yanıyor!

Güney Kore’ye İran petrolü taşıyan gemi 4 gündür yanıyor!

Enerji Günlüğü - Doğu Çin Denizi’nde İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan tanker gemisi ile Hong Konglu yük gemisi çarpıştı. Petrol gemisi...

Güney Kore’ye İran petrolü taşıyan gemi 4 gündür yanıyor!

Enerji Günlüğü - Doğu Çin Denizi’nde İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan tanker gemisi ile Hong Konglu yük gemisi çarpıştı. Petrol gemisi dört gündür yanmaya devam ediyor.

Çin’in Doğu kıyısı açıklarında İran’dan Güney Kore’ye petrol taşıyan Panama bandıralı tanker gemisi ile Hong Kong bandıralı bir yük gemisi çarpıştı. Kaza sonrası petrol sızdıran tankerde başlayan yangın dört gündür sürüyor. 

Gemi mürettebatından 32 kişinin kayıp olduğu açıklanırken, kurtarma çalışmalarının yüksek dalgalar ve rüzgar nedeniyle oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Çin Ulaştırma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada kurtarma ekiplerinin gemide yaşanan patlama ve yoğun duman nedeniyle geri çekildiğini bildirdi.

Petrol yüklü tanker gemisinden sızan petrolün ultra hafif petrol olduğu için çok çabuk buharlaşıp yandığı ve dolayısıyla geminin batma ihtimalinin olmadığı kaydediliyor. Ancak dün yaşanan patlama benzeri patlamalar yaşanabileceği kaydediliyor.

Bu arada İran’dan Güney Kore’ye petrol gönderildiğinin anlaşılması da siyasi bir gerginliğe yol açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler