1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güney RES’in türbinleri GE’den

Güney RES’in türbinleri GE’den

Sanko Enerji, Bursa’da kuracağı 70 MW kapasiteli Güney Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin (RES) türbinlerini GE Yenilenebilir Enerji’den alacak.

Güney RES’in türbinleri GE’den

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, Bursa’da kuracağı 70 MW kapasiteli Güney Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin (RES) türbinlerini GE Yenilenebilir Enerji’den alacak.

GE Yenilenebilir Enerji, bugün Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. 

Güney RES, 71.000 evin ihtiyacını karşılamaya yetecek temiz enerji üretecek ve yaklaşık 200.000 ton CO2 tasarrufu sağlayacak. 

Proje, Türkiye’nin, enerji ihtiyacının üçte ikisini yenilenebilir enerjiyle karşılama hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Bursa’da kurulacak olan rüzgâr santralinin, 2020 yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor.

Bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar üretmiş olduğu kurulu rüzgâr enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi 1,2 GW’a ve ürettiği rüzgâr türbini sayısı 500’e çıkacak.

TÜRKİYE RÜZGARDA BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye, iddialı rüzgâr enerjisi hedeflerine ulaşmak için çok büyük potansiyele sahip bir ülke. Buna katkı sunmak için hem daha fazla yenilenebilir enerji üretmek hem de yenilikçi teknolojiler sayesinde rüzgâr enerjisinin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak üzere Sanko Enerji ile bir kez daha iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler