1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Sudan Gazprom’a işbirliği teklif etti!

Güney Sudan Gazprom’a işbirliği teklif etti!

Enerji Günlüğü - Rusya’nın petrol ve doğalgaz devi Gazprom, Güney Sudan’dan bazı petrol-doğalgaz ve altyapı projelerine katılmak teklifi aldığını...

Güney Sudan Gazprom’a işbirliği teklif etti!

Enerji Günlüğü - Rusya’nın petrol ve doğalgaz devi Gazprom, Güney Sudan’dan bazı petrol-doğalgaz ve altyapı projelerine katılmak teklifi aldığını açıkladı. Gazprom’un Moskova ofisini Güney Sudan Cumhuriyeti’nin Rusya Büyükelçisi Shol Deng Alak’ın ziyaret ettiği bildirilen açıklamada, “Toplantıda, Güney Sudan’ın teklif ettiği petrol-gaz ve altyapı projeleri ele alındı ve söz konusu projelerin potansiyeli değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.

Görüşme sırasında Alak, birçok şirketin petrol ve diğer mineraller zengini ülkede çalışmak istediğini kaydetti. Açıklamada, Güney Sudan Büyükelçisi’nin, “Ancak çoğu taleplerimize uymuyor. Adayların düzeyini, rengârenk sunumlarına göre değil elde ettikleri başarılara, gerçekleştirilen projelerin kalitesine, piyasadaki konumuna göre değerlendiriyoruz. Asıl bu nedenle ülkemizde, ortak olarak Gazprom’u görmek isterdik” sözlerine de yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler