1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Yıldızı Diyarbakır’da petrol arayacak 

Güney Yıldızı Diyarbakır’da petrol arayacak 

Güney Yıldızı Petrol, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi sınırları içinde petrol arayacak. Şirket bu amaçla 2 adet tespit kuyusu açacak.

Güney Yıldızı Diyarbakır’da petrol arayacak 

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı Petrol, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi sınırları içinde 2 adet tespit kuyusu açarak petrol arayacak. 

Sayer Group şirketlerinden Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Tic. A.Ş. (GYP) tarafından Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Altınakar Köyü ile Karalar Köyü sınırları içinde yer alan ARI/AME/GYP/K/M44-b3-1 ruhsat numaralı sahada iki adet petrol arama sondajı planlanıyor. Proje ile Karalar-1 ve Altınakar-1 adlı tespit kuyuları açılacak. Projenin maliyeti yaklaşık 8 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Açılacak olan kuyular ile ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahanın petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülmesi planlanıyor.

Yan kuruluşları ile birlikte GYP Türkiye’de 384.496 akre arama ruhsatına ve üretim sahasına sahip. Türkiye içinde faaliyet gösteren şirketler arasında en büyük imtiyaz sahiplerinden birisi olan GYP’nin imtiyazlarının çoğunluğu Irak sınırlarında ve yakınlarında bulunuyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler