1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Yıldızı Petrol Şırnak’ta petrol arayacak

Güney Yıldızı Petrol Şırnak’ta petrol arayacak

Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın İdil ilçesi sınırları içerisinde 5 adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Güney Yıldızı Petrol Şırnak’ta petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı Petrol, Şırnak’ın İdil ilçesi sınırları içerisinde 5 adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Şırnak İli, İdil İlçesi, Sulak Köyü Mevkii’nde AR/GYP/K/N47-b pafta numaralı petrol işletme ruhsatlı alanda Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müt. Ve Tic. A.Ş tarafından petrol arama sondajı yapılması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 1 milyon lira olarak tahmin ediliyor. 

Projede 58 bin metrekarelik alanda 5 ayrı lokasyonda 5 adet petrol arama sondajı yapılacak. Sahada rotary (dönme) sondaj tekniği kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Tüm sondaj faaliyetleri 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için kuyuların üretim kuyusuna dönüştürülmesi planlanıyor.   

1998 yılında Adıyaman'da kurulan Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret A.Ş. (GYP), petrol ve doğalgaz arama, sondaj, üretim ve petrol hizmetleri sunuyor. Adana, Adıyaman ve Diyarbakır'da lojistik üsleri ve Irak ve Suriye ofisleri de bulunan şirketin Irak, Bulgaristan, Mısır, Fas ve Suriye’de de sondaj projeleri bulunuyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler